پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس در سال 1361 طی حکمی از طرف ستاد انقلاب فرهنگی توسط آقای دکتر تیمور توکلی هشتجین تأسیس گردید. مکان استقرار اولیه در پردیس اقتصاد دانشگاه شهید دکتر بهشتی بود، این دانشکده در سال 1362 در دوازده رشته کشاورزی (آبیاری و زهکشی، اصلاح نباتات، اقتصاد کشاورزی، باغبانی، بیماری شناسی گیاهی، تأسیسات آبیاری، ترویج و آموزش کشاورزی، حشره شناسی کشاورزی، خاکشناسی، دامپروری، زراعت و مکانیک ماشین های کشاورزی) و شش رشته منابع طبیعی به تربیت دانشجو پرداخت. در سال 1363 به محل پردیس مرکزی دانشگاه تربیت مدرس واقع در تقاطع بزرگراه های چمران و جلال آل احمد منتقل و پس از استقرار، تمامی رشته های آن فعال گردید. پیگیری زمین، جهت تأسیس دانشکده کشاورزی توسط مؤسس این پردیس آقای دکتر توکلی در اواخر دهه شصت مؤثر واقع شد و در سال 1372 به محل فعلی (کیلومتر 17 اتوبان تهران کرج) منتقل شد. رشته های منابع طبیعی در سال 1363 از این دانشکده تفکیک و زیر نظر پردیس کشاورزی در محل فعلی آن (مجتمع کاخ های شمس) در شهرستان نور تحت عنوان دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور تأسیس گردید. در حال حاضر پردیس کشاورزی دارای بیش از 50 هکتار زمین، 5 هکتار مزارع اصلاح شده، 26500 متر مربع بنا (ساختمان)، استخر، باشگاه ورزشی، خوابگاه های دانشجویی و دارای مجوز ساخت 14000 متر مربع بنا می باشد.
پردیس کشاورزی در یکی از مناطق خوش آب و هوای تهران (منطقه 22 تهران) در زمین های غرب دریاچه چیتگر مابین بزرگراه ها و آزادراه های تهران کرج، شهید همدانی و شهید خرازی قرار گرفته است. این مرکز آموزشی و پژوهشی با مراکز تحقیقاتی باغ گیاهشناسی ملی ایران، پژوهشگاه پلیمر، دامپزشکی، پژوهشگاه هواشناسی، مرکز تحقیقات لاستیک و پژوهشگاه ژنتیک، همسایه می باشد. ضمناً خط مترو تهران- کرج از زمین های داخل این پردیس عبور می نماید.
جایگاه پردیس کشاورزی در سال 1400 هجری شمسی با مصوبه هیأت امنای دانشگاه به پردیس کشاورزی ارتقاء یافت. پردیس کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس درسال 1401 با داشتن: 85 عضو هیأت علمی، 45 کارمند، 71 نیروی شرکتی و با دانش آموخته نمودن 877 دانشجو مقطع دکتری و 3139 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و در حال حاضر با داشتن 420 دانشجوی دکتری و 412 دانشجوی کارشناسی ارشد، مقام دوم علمی و پژوهشی را در رده بندی دانشکده های کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است. شایان ذکر است این پردیس 15 دانش آموخته خارجی و در حال حاضر 17 دانشجوی خارجی در حال تحصیل دارد.
پردیس کشاورزی در طی دوران های مختلف انقلاب اسلامی سه شهید والامقام بنام های شهید ایرج (سجاد) خلوتی، شهید فرج اله بناری و شهید سیدکمال الدین کامروا تقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران نموده است. همچنین این مرکز آموزشی و پژوهشی افتخار میزبانی شهید گمنامی را دارد که از سال 1395 عطر شهادت و معویت را در این فضا پراکنده است.
رؤسای پردیس کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس از ابتدای تأسیس تاکنون شامل آقایان دکتر تیمور توکلی هشتجین (از سال 1361 تا سال1386 )، دکتر ابراهیم پورجم (از سال1386 تا سال1393 )، دکتر علی اصغر طالبی کهدویی (از سال1393 تا سال1397 )، و دکتر رسول واعظ ترشیزی (از سال 1397تا سال1400 )، بودند. در حال حاضر دکتر ابراهیم پورجم برای بار دوم ریاست این پردیس را بر عهده دارند.
پردیس کشاورزی علاوه بر ارایه خدمات علمی و پژوهشی، از نظر مسئولیت های اجتماعی و اداره کشور نیز درخشش خوبی داشته است. همکارانی از این پردیس، مسئولیت هایی در مراتب سیاسی و اجتماعی کشور از جمله در سطوح وزیر (یک نفر)، استاندار (دو نفر)، معاون وزیر (دو نفر)، نماینده مجلس (سه نفر) و سایر مسئولیت های کشوری و دانشگاهی داشته اند که افتخارات این مرکز علمی محسوب می شوند.
دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در پردیس کشاورزی پس از انتقال این مرکز آموزشی به محل فعلی در سال 1372 تأسیس شده و منشأ خیر و برکات فراوانی در این مجموعه است. در حال حاضر مسئولیت این دفتر با حجت الاسلام والمسلمین دلنواز می باشد.
پردیس دارای چهار معاونت اداری و مالی، آموزشی، پژوهشی و دانشجویی فرهنگی می باشد که در حال حاضر به ترتیب توسط آقایان دکتر سیدحبیب اله موسوی، دکتر عبدالعلی شجاعیان، دکتر حسین شفیع زاده مقدم و دکتر محمدحسن وکیل پور اداره می شوند.
مؤسس و بنیانگذار این پردیس آقای دکتر تیمور توکلی هشتجین در تاریخ پنجم تیرماه سال 1400 دار فانی را وداع گفته و به دیدار حق شتافتند. روحشان شاد و قرین رحمت الهی باد.
افتخار پردیس کشاورزی به وجود سرمایه های انسانی بی نظیر شامل اعضای هیأت علمی و کارکنان خود می باشد که با تلاش های بی-وقفه و شبانه روزی موجبات پیشرفت و سرافرازی این مجموعه را فراهم نموده اند.


هیئت رئیسه دانشکده
رئیس دانشکده

ابراهیم پورجم

رئیس دانشکده

عبدالعلی شجاعیان

عبدالعلی شجاعیان

معاون آموزشی
حسین شفیع زاده مقدم
سید حبیب اله موسوی

سید حبیب اله موسوی

معاون اداری و مالی
محمدحسن وکیل پور

محمدحسن وکیل پور

معاونت دانشجویی و فرهنگی

چشم انداز

دانشکده برتر در سطح ملی، منطقه ای و مطرح در سطح بین المللی به منظور دستیابی به کشاورزی پایدار و دانش بنیان، کمک به تامین غذای سالم، حرکت در مرزهای دانش، ایجاد زیست بوم سالم و پایدار در ایران، تربیت نیروی انسانی کارآمد و کارآفرین و انجام پژوهش های کاربردی، نوآورانه، اثر گذار و ثروت آفرینی از دانش تولید شده و ایجاد شبکه همکاری بین دانشگاه، تولیدکنندگان و تصمیم گیران در بخش کشاورزی

ماموریت

تربیت نیروی انسانی متخصص، خلاق و کارآفرین در زمینه های مختلف کشاورزی در سطوح ملی و بین المللی و انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی با تاکید بر زمینه های تلفیقی و جامع، تولید فناوری های نوین و مورد نیاز جامعه و انتقال دستاوردهای علمی و فناوری به عرصه های تولید و بخش های اقتصادی


روسای دانشكده از ابتدای تأسیس تاكنون به شرح ذیل می‌باشند:

دکتر رسول واعظ ترشیزی

دکتر رسول واعظ ترشیزی

دکتر علی اصغر طالبی

دکتر علی اصغر طالبی

دکتر ابراهیم پورجم

دکتر ابراهیم پورجم

دکتر تیمور توکلی‌هشجین

دکتر تیمور توکلی‌هشجین


پیام رئیس دانشکده

بخش كشاورزی موتور محرك رشد اقتصادی، اشتغال‌زایی و توسعه ملی است. از منظر بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری، بخش کشاورزی از جایگاه بی‌بدیلی برخوردار است و خودکفایی در کشاورزی یکی از محورهای مهم امنیت ملی است. بر اساس فرمایشات حضرت امام (ره) "توجه به بازسازی مراکز صنعتی نباید کوچک‌ترین خللی بر ضرورت رسیدن به امر خودکفایی کشاورزی وارد آورد، بلکه اولویت و تقدم ‌این امر باید محفوظ بماند و مسؤولان بیشتر ‌از گذشته خود را مکلف به اجرای آن سازند. مطمئناً خودکفایی در کشاورزی مقدمه‌ای است برای استقلال و خودکفایی در زمینه‌‌‌های دیگر". بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری "بخش کشاورزی یك محور اصلی در اداره كشور و شریان اصلی زندگی مردم است و مسؤولان دستگاه‌های مختلف باید با درك این اهمیت، برای همه مسائل و موضوعات مؤثر درارتقای جایگاه بخش كشاورزی از جمله تخصیص بودجه و امكانات، توجه به تحقیقات و آموزش‌های دانشگاهی و غیر دانشگاهی، گماردن افراد توانا در رأس كارها و حل مشكلات كشاورزان، اهمیت خاصی قائل شوند".
پردیس کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با داشتن اساتید متعهد و متخصص و دانشجویان نخبه در تلاش است در راستای اهداف علمی سند چشم‌انداز بیست ساله كشور، نقش و رسالت علمی خود را در تولید علم و فناوری و برخورداری از دانش پیشرفته و رساندن کشور به جایگاه واقعی و شایسته نظام جمهوری اسلامی ایران ایفا نماید. محور قرار دادن علم و پژوهش از طریق گسترش ظرفیت‌های آموزشی و پژوهشی و عمق بخشیدن به تحقیقات یک سیاست برآمده از نگاه اعتقادی، ارزشی و ملی در جهت پاسخگویی به نیازهای واقعی جامعه، تجاری‌سازی علم و تربیت متخصصان خلاق، مشارکت‌جو و مسئولیت‌پذیر است. بر اساس اهداف برنامه پنجم توسعه کشور، جهت‌‏گیری اصلی پردیس کشاورزی، بهره‌گیری از علم و دانایی و پژوهش در فرآیند تولید محصولات کشاورزی، برخورداری جامعه از امنیت غذایی متکی بر تولید محصول سالم، افزایش بهره‌وری منابع آب و خاک و حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی می‌باشد.
امید است در پرتو عنایات حضرت حق، اهداف متعالی پردیس کشاورزی با تقویت فضای نشاط و طراوت و امید به آینده، همفکری، تعامل و تبادل آرا و نظرات و تجربیات سازنده و ارزنده اساتید و دانشجویان فرهیخته محقق گردد.


ساختار سازمانی

مشاهده ...