متن کامل خبر


 
مراسم جشن عید مبعث در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار شد.

خلاصه خبر: این جشن همراه با برنامه های متنوع و شاد بود. سخنران این جشن حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد رهبری دانشگاه بود.

این مراسم که توسط معاونت فرهنگی دانشگاه برگزار شد همراه با برنامه های متنوع و شاد بود. سخنران این جشن حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد رهبری دانشگاه بود. وی در سخنان خود به تشریح پاره ای از برکات بعثت برای مردم جهان پرداختند و اظهار داشتند در بین رخداد های جهان هستی شاید هیچ حادثه ای را مهم تر و بزرگتر از بعثت نتوان سراغ گرفت.

دکتر فلاح رفیع ضمن بیان این مطلب افزودند: با بعثت بود که انسان ها جهان خود را از محدوده تنگ ماده و جسم فراتر دیدند و افق دید آنها آنگونه که باید گسترده تر شد. با بعثت بود که آدمی از درد تنهایی که از دیرباز تا به امروز با او همراه  بوده است رهایی یافت. انسان معنای زندگی را دریافت و از احساس پوچی و بی معنایی نجات پیدا کرد.

 فلاح رفیع ضمن بیان آیات و روایاتی در این زمینه به اشعاری از مولانا استناد کردند و گفتند اینکه قرآن کریم به پیامبر (ص) می فرماید: يَا أَيُّهَا الْمُزَّمِّلُ ‌ ﴿١﴾ قُمِ اللَّيْلَ إِلَّا قَلِيلًا ‌ ﴿٢﴾(سوره المزمل- آیه 1و2) یک معنای آن این است که ای جامه به خود پیچیده در شب برخیز  اما معنای عمیقتر آن این است که ای شمع جهان‌افروز برخیز و جهان تاریک را روشن کن، این جهان بدون نور تو خاموش است و تو باید چون شمعی در دل ظلمانی این جهان باشی و آن را روشن کنی. این جهان بدون تو و پیام تو جسمی بیش نیست و روح و جان آن تویی و باید به آن تحرک و خلاقیت ببخشی.

استاد فلسفه دانشگاه تربیت‌مدرس در بخش دیگری از سخنان خود به تفاوت نوابغ جهان، فیلسوفان و دانشمندان، مخترعین، و مکتشفین بزرگ با پیامبران پرداختند وگفتند بعد از تأمل در تفاوت این دو دسته به راحتی در می یابیم که اساساً مقایسه این دسته از انسان ها با پیامبران کار عبث و بیهوده ای است و این دو اساساً قابل مقایسه با یکدیگر نمی باشند. مقایسه این دو چون مقایسه نور و ظلمت و انسان بینا و کور است. هیچگاه نباید پیامبران را با نوابغ جهان هرچند نابغه‌های بزرگ جهانی و دانشمندان و فیلسوفان نامور مقایسه نمود. هرچند این ها انسان های بزرگی بوده اند اما پیامبران از جنس دیگری بوده اند و پیامی دیگر برای آدمیان آورده اند که به هیچ وجه از غیر آنها ساخته نیست.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه پس از تشریح این مطلب در پایان سخنان خود به رسالت دانشگاه‌ها در قبال بعثت پرداختند و افزودند: دانشگاه‌ها به معنای واقعی آن دانشگاهی است که خود را در معرض پیام بعثت قرار دهد و با بهره گیری از آن در جهت مبعوث شدن هرچه بیشتر تلاش کند.

                          


6 اردیبهشت 1396 / تعداد نمایش : 1552