متن کامل خبر


 
سمینار مدیریت پسماند شبه خانگی و آزمایشگاهی در دانشگاه برگزار شد

خلاصه خبر: سمینار مدیریت پسماند شبه خانگی و آزمایشگاهی به همت دفتر آموزش کارکنان دانشگاه و در راستای اهداف طرح تحول راهبردی، طی 4 جلسه دو ساعته برای کارشناسان آزمایشگاهها و پرسنل اداری پردیس مرکزی و کشاورزی در تاریخ 18، 25 و 28 آذر و 4 دی ماه 1397 برگزار شد.

در این سمینار دکتر آرش رضائی دانش آموخته دکتری بازیافت از دانشگاه RWTH Aachen آلمان و مجری طرح مدیریت پسماند در سخنانی، تولید، تفکیک و فروش را سه مولفه لازم جهت برقراری صحیح چرخه بازیافت عنوان کرد و گفت: در مدیریت پسماند تنها تفکیک زباله مهم نیست بلکه فروش و امحای آن نیز بسیار مهم است. نقش نیروهای خدماتی در این چرخه بسیار حائز اهمیت است و باید انگیزه های لازم برای آنان در این طرح دیده شود.

وی با اشاره به اهمیت بازیافت خاطرنشان کرد: صرفه جویی در منابع طبیعی، استفاده از مواد بازیافتی به جای مواد خام اولیه، صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش حجم زباله تولیدی از جمله موارد اهمیت بازیافت است.

وی با اشاره به آغاز این طرح در دانشکده پزشکی به عنوان پایلوت اظهار داشت: جانمایی سطل‌های جمع آوری پسماند، نصب بنر و برچسب گذاری، آموزش پرسنل، انتقال محتویات سطل‌ها به جایگاه ذخیره موقت و جمع آوری روزانه/ هفتگی پسماند خشک توسط پیمانکار بازیافت از مواردی است که جهت بازیافت پسماند شبه خانگی در دانشکده در حال انجام است.

وی با بیان اینکه یک برنامه بازیافت موفق نیازمند تفکیک صحیح می‌باشد گفت: سطل های تفکیک در مبدا پسماند در ساختمان 1 و 5 پزشکی، خوابگاه های نرگس و مدرس و مرکز بهداشت دانشگاه قرار داده شده است و سمینارهایی نیز جهت آموزش پرسنل و دانشجویان برگزار شد تا این طرح با همکاری همه دانشگاهیان با موفقیت پیش برود.

وی در ادامه به توضیحاتی در خصوص انواع پسماندهای تولید شده در دانشگاه و هزینه‌های مربوط به انتقال آنها پرداخت. ایشان همچنین به تشریح سطلهای 5 گانه و طبقه بندی پسماندها پرداخت. او در بخش مربوط به پسماندهای تر (ارگانیک) متذکر شد که دور ریز نان جزء زباله تر محسوب می‌شود زیرا با جدا گذاشتن آن، مقادیر زیادی نان خشک توسط افراد متفرقه جمع آوری می¬شود و در شرایط نامناسب نگهداری و نان ها کپک می‌زنند و سم خطرناک آفلاتوکسین‌ در آن ایجاد می‌شود که این نان‌های حاوی سموم خطرناک به عنوان خوراک به تغذیه دام و طیور اضافه می‌گردد و سم آن در چرخه شیر و گوشت و تخم مرغ نیز وارد می‌شود که بسیار خطرناک و سرطان زا می¬باشد.

وی افزود: در ساختمان شماره 5 پزشکی دانشگاه ماهانه حدود 200 کیلوگرم پسماند خشک قابل فروش تولید می‌گردد که این عدد در کل دانشگاه به مراتب بیشتر خواهد بود و می‌توان از آن درآمدزایی نمود.

وی با اشاره به طرح جمع آوری و امحای لامپ‌های فلورسنت و کم مصرف گفت: ما در این طرح از تمامی نیروهای تاسیسات خواستیم تا تمامی لامپ¬های سوخته را در مخازنی که به این منظور در انبار دفتر فنی و دفتر تاسیسات خوابگاه ها قرار داده شده است، تخلیه نمایند تا این لامپ¬ها به جایگاه ذخیره موقتی که بدین منظور توسط دفتر فنی ساخته شده، منتقل و توسط دستگاه لامپ¬خوار بطور اصولی امحا گردند. وی همچنین بیان داشت که از ابتدای شروع این طرح 250 کیلو لامپ سوخته معادل 1100 عدد لامپ کم مصرف و فلورسنت جمع آوری و امحای کامل گردیده است.

وی افزایش روحیه همکاری، افزایش روحیه حفاظت محیط زیست، افزایش حساسیت نسبت به اهمیت مدیریت پسماند، کاهش حجم پسماند تولید شده و ایجاد در آمدزایی برای دانشگاه را از دستاوردهای این طرح عنوان کرد.

در بخش دوم این سمینارها، خانم مهندس مهسا مرادی دانشجوی دکتری گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه در خصوص مدیریت پسماندهای آزمایشگاهی، به ارائه روشها و دستاوردهای حاصل از پیاده سازی پایلوت این طرح در آزمایشگاههای گروه بهداشت محیط پرداخت و به راهکارهای کاربردی به منظور مدیریت اینگونه پسماندهای خطرناک اشاره کرد.

در این دوره از سمینارها در مجموع 4 جلسه، 305 نفر از کارکنان دانشگاه تحت آموزش قرار گرفتند و نتایج نظرسنجی صورت گرفته توسط دفتر آموزش کارکنان حاکی از رضایت حداکثری شرکت کنندگان در این دوره آموزشی بوده است.


11 دی 1397 / تعداد نمایش : 1637