متن کامل خبر


 
از دستگاه "سرند دیسک اسکرین" در غرفه دانشگاه تربیت مدرس رونمایی شد

خلاصه خبر: دانشگاه تربیت مدرس با هدف ارائه دستاوردهای علمی، پژوهشی و توانمندی‌های پژوهشگران این دانشگاه، ضمن حضور در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار از دستگاه "سرند ديسک اسکرين تفکیک کاغذهای باطله (کاغذ ازکارتن) " که توسط پژوهشگران دانشگاه طراحی و ساخته شده است،رونمایی کرد.

دکتر آرش رضایی پژوهشگر دانشگاه در تشریح پیامدهای عدم تفکیک کاغذهای مستعمل برای محیط زیست و اقتصادگفت: عدم امکان تفکیک کاغذهای مستعمل به ویژه کاغذ از کارتن دارای دو پیامد بزرگ برای محیط زیست و اقتصاد کشور است. اول اینکه تولیدکننده پسماند انگیزه ای برای تفکیک کاغذ مستعمل از سایر پسماندهای خشک ندارد که این امر منجر به اختلاط انواع پسماندهای خشک بایکدیگر، افزایش رطوبت کاغذ و آلودگی آن به مواد غذایی خواهد شد که این مساله به عدم پذیرش کاغذ در پروسه بازیافت یا تولید محصولات بی کیفیت منجر می شود. دوم این که بواسطه عدم امکان تفکیک اصولی (در مبداء) صنایع کاغذسازی کشور هرگز به دنبال بهره گیری از تکنولوژی جوهرزدایی نبوده اندکه این امر منجر به استمرار واردات کاغذ گرافیک (کاغذکپی / پرینت،کاغذ روزنامه و ...) و تحمیل هزینه به کشورشده است.
وی افزود: در کشورهای توسعه یافته علاوه بر تشویق همراه با اجبار شهروندان به مشارکت در طرح تفکیک کاغذ از سایر پسماندها و برنامه ریزی صحیح برای جمع آوری منظم این گونه پسماندها، سرمایه گذاری هدفمندی نیز بر روی تکنولوژی های جداسازی (Sorting) و تفکیک هرچه بهتر انواع کاغذ از یکدیگرجهت تامین نیاز صنایع کاغذ و کارتن سازی صورت پذیرفته است.
دکتر رضایی ادامه داد: یکی ازدستگاه های بسیار رایج و کاربردی در مقوله تفکیک کاغذ، سرند دیسک اسکرین می باشد که با طراحی و ساخت آن در مقیاس نیمه صنعتی، امکان تفکیک موثر کاغذ باطله در کشور مهیا و بدین سان امکان بازیابی کاغذهای مخصوص جوهرزدایی ازسایرکاغذهای باطله فراهم شد.
وی خاطرنشان کرد: هزینه خرید، انتقال و ترخیص یک دستگاه سرنددیسک اسکرین دست دوم با تکنولوژی مشابه به کشورحدود 35000 یورو معادل560 میلیون تومان خواهدشد، در حالیکه دستگاه مزبور تنها با مبلغ 25 میلیون تومان طراحی و ساخته شد.
پژوهشگر دانشگاه در اشاره به مزیت های دستگاه مذکور گفت: تکنولوژی فوق بواسطه ی جلوگیری ازاتلاف کاغذ باطله به عنوان ماده خام ثانویه، کمک به کاهش واردات کاغذ وخمیرکاغذ به کشور، تفکیک بهتر و در نتیجه تولید محصول باکیفیت تر و در نهایت کمک به بومی سازی صنعت تفکیک مکانیکی کاغذهای باطله، دارای توجیه اقتصادی می باشد. کاربرد این دستگاه در صنایع فعال در زمينه تفکيک وبازیافت كاغذ، كارخانجات كاغذ وكارتن سازی و دانشگاه ها، سازمان ها وشركت های تحقيقاتي كشور است.


5 دی 1397 / تعداد نمایش : 1766