متن کامل خبر


 
دومین نشست " گروه گفتگوی ژئوپلیتیک ایرانی و فرانسوی" در دانشگاه در حال برگزاری است

خلاصه خبر: دومین نشست "گروه گفتگوی ژئوپلیتیک ایرانی و فرانسوی" با عنوان "تبیین ژئوپلیتیکی روابط ایران و فرانسه" در دانشگاه در حال برگزاری است.

نشست دو روزه گروه گفتگوی ژئوپلیتیک ایرانی و فرانسوی با حضور متخصصان علمی و اجرایی دو طرف ایرانی و فرانسوی به میزبانی گروه و قطب علمی جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس و مشارکت شورای راهبردی روابط خارجی، انجمن ژئوپلیتیک ایران، بینیاد خانه علوم انسانی فرانس و رایزنی فرهنگی سفارت فرانسه در تهران، با هدف توسعه مناسبات علمی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دو جانبه و صلح و ثبات منطقه ای از طریق همکاری های دو طرف در حال برگزاری است.
در افتتاحیه این نشست دکتر محمد رضا حافظ نیا مدیر قطب علمی جغرافیای سیاسی دانشگاه در سخنانی ضمن خیر مقدم به میهمانان حاضر در جلسه اظهار داشت: تبیین ژئوپلیتیک روابط دو کشور ایران و فرانسه از نظر سیاسی، منطقه ای، اقتصادی، فرهنگی و رسانه ای از جمله موضوعاتی است که در این نشست مورد بحث قرار می گیرد. ماهیت این نشست، دیپلماسی علمی است و در زمینه مسائل مختلف سیاست خارجی به بحث می نشیند و این موضوع به سیاست خارجی انتقال می یابد که می تواند مورد توجه سایر کشورها قرار بگیرد تا بتوانند مسائل مربوط به روابط دو جانبه را در نشست های علمی و تخصصی مورد بحث قرار دهند.
دکتر فرجی راد مدیر کل شورای راهبری روابط خارجی نیز در سخنانی از سیاست های متعادل کشور فرانسه ابراز خرسندی نمود و تصریح کرد: تغییرات زیادی در منطقه رخ داده و برجام در حال خارج شدن از دستور کار سیاست جهانی است که تحولات ژئوپلیتیکی عمیقی به دنبال خود خواهد داشت و امیدواریم این نشست، نقش مهمی را در جهت توسعه روابط میان ایران و فرانسه ایفا کند.
در ادامه دکتر محمد تقی احمدی رییس دانشگاه نیز ضمن خیر مقدم به حاضران در جلسه در سخنانی اظهار داشت: جهان کنونی در عرصه سیاست خارجی از سطح روابط دو جانبه به روابط پیچیده و پیوندهای شبکه ای تمایل نشان داده و روابط سازنده با بازیگران عرصه جهانی، حیات ملت ها و امنیت پایدار را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: روابط میان ایران و فرانسه از چهاردهه گذشته آغاز شده و فراز و نشیب های زیادی را طی کرده است. ملت ایران و فرانسه علایق مشترک زیادی در زمینه های فرهنگی، ادبیات، هنر و .. دارند و و ما نیز با توجه به زمینه های غنی فرهنگی و اعتقادی و علمی، نقش مهمی را در منطقه و فراتر از منطقه ایفا می کنیم و نقش ایران همواره ایجاد ثبات و صلح با منافع مشترک و برد برد با بازیگران بین المللی بوده است که این ویژگی ها، سنگ بنای مهمی برای اقدامات مشترک میان دو ملت خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد: این نشست آغاز بزرگی برای دستیابی به دیپلماسی علمی و همکاری های مشترک و کمک به صلح منطقه ای و جهانی باشد و نتایج آن به صورت جدی مورد مطالعه و بررسی مسئولان دیپلماسی دو کشور قرار بگیرد.
در ادامه فرانسوا سنمو سفیر فرانسه در ایران ضمن ابراز خرسندی برای حضور در این نشست تصریح کرد: دانشگاه تربیت مدرس دانشگاهی معتبر در ایران و بسیار فعال در علوم انسانی و جغرافیای سیاسی و یکی از مخاطبان مهم دانشگاهیان فرانسوی است و همکاری های دانشگاهی میان دو کشور ایران و فرانسه هیچ گاه قطع نشده و علیرغم تمام فراز و نشیب ها ، طی چند سال اخیر به لطف تعهد و اراده روسای دانشگاه ها و اساتید و دانشجویان دو کشور، پیشرفت کرده و این امر برای امروز و آینده دو کشور بسیار حائز اهمیت است.
در ادامه میشل فوشه رییس کرسی ژئوپلیتیک کاربردی در کالج مطالعات جهان پاریس در سخنانی اظهار کرد: ما در کرسی ژئوپلیتیک کاربردی فقط فعالیت های آکادمیک نداریم و به دنبال این هستیم که نتایج مختلفی را از طریق ارتباط با دیگران به دست بیاوریم. ما باید بدانیم چه طور می توانیم حاشیه فعالیتی برای خود ایجاد کنیم و دیپلماسی یعنی اینکه خود را با شرایط تطبیق دهیم و راه های ارتباطی را تقویت کنیم و اجازه دهیم مباحث ادامه داشته باشد و بتوانیم با یکدیگر کار را پیش ببریم.
گفتنی است برنامه روز نخست گروه گفتگوی ژئوپلیتیک ایرانی و فرانسوی که سه شنبه 5 تیرماه در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود شامل دو نشست می باشد. نشست اول با موضوع عوامل ژئوپلیتیکی تأثیرگذار بر روابط دو جانبه ایران و فرانسه به ریاست پروفسور میشل فوشه با سخنرانی دکتر محمدرضا حافظ نیا، دکتر آینس لووالوا و دکتر سیروس احمدی از ساعت 10 تا 12و نشست دوم با موضوع بسترها و عوامل توسعه همکاری ها و روابط دوجانبه به ریاست دکتر حافظ نیا و سخنرانی دکتر عبدالرضا فرجی راد، دکتر برنارد هورکاد، دکتر گوروان لوبرا و دکتر محسن اسلامی از ساعت 14 تا 16 برگزار می شود.
برنامه دومین نشست گروه گفتگوی ژئوپلیتیک ایرانی و فرانسوی روز چهارشنبه 6 تیرماه در محل شورای راهبردی روابط خارجی ج.ا. ایران ادامه می یابد.


5 تیر 1397 / تعداد نمایش : 2260