متن کامل خبر


 
تبدیل آلاینده دی‌اکسیدگوگرد به محصولی باارزش با نانوکاتالیست

خلاصه خبر: محققان دانشگاه تربیت مدرس با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر روش زیست‌سازگاری را برای حذف دی‌اکسید گوگرد با استفاده از نانو فناوری معرفی کردند.

سید ابراهیم موسوی محقق این طرح در گفت‌وگویی، با بیان اینکه در این تحقیق روشی برای حذف آلاینده دی اکسید گوگرد ارائه شد، گفت: در این مطالعات با ارائه روشی سازگار با محیط زیست، امکان حذف دی‌اکسید از صنایع مختلف فراهم شد.
وی اظهار داشت: دی‌اکسید گوگرد یکی از آلاینده‌هایی است که در بسیاری از صنایع به‌ویژه در حوزه متالورژی تولید می‌شود؛ از این رو شرکت‌هایی مانند مس سرچشمه با چالش کاهش دی‌اکسید گوگرد مواجه هستند.
دانش آموخته دانشگاه افزود: بر این اساس در این تحقیق روش جدیدی توسعه داده شده که با استفاده از نانو کاتالیست و با روشی زیست سازگار دی‌اکسید گوگرد تولید شده تبدیل به گوگرد می‌شود و به این ترتیب دی‌اکسید گوگرد از محیط حذف خواهد شد.
محقق این طرح با بیان اینکه در این تحقیق نانو کاتالیستی برای حذف دی‌اکسید گوگرد تولید شد، ادامه داد: برای این منظور کاتالیست‌های مختلفی مبتنی بر نانو ذراتی مانند مس، کبالت، آهن و نیکل تولید شد تا بتوانیم بهترین کاتالیست را برای حذف دی‌اکسید گوگرد تولید کنیم که در نهایت از نانوذرات آلومینا و کربن اکتیو استفاده شد.
وی با اشاره به عملکرد نانو کاتالیست تولید شده، یادآور شد: نانو کاتالیست برای حذف دی‌اکسید گوگرد است که در فاز آزمایشگاهی توانستیم به میزان 99 درصد اکسید گوگرد را از محیط حذف و به گوگرد تبدیل کنیم.
موسوی چالش‌ اصلی روش‌های موجود جذب گوگرد را تولید حجم زیادی از پساب دانست و یادآور شد: این امر باعث شده که استفاده از این روش‌ها برای برخی از صنایع قابل استفاده نباشد، ولی روش جدید ارائه شده قادر به حذف دی اکسید گوگرد و تبدیل آن به محصول با ارزش دیگر است.
این محقق، مهمترین مزیت آن را عدم تولید زباله در انتهای فرآیند عنوان کرد و افزود: بر خلاف روش‌های کنونی این روش هیچ گونه زباله‌ای در انتهای فرآیند تولید نمی‌کند، ضمن آنکه دی‌اکسید گوگرد نیز به محصول صنعتی گوگرد تبدیل می‌شود.
به گفته وی، گوگرد کاربردهای فراوانی در حوزه‌های کشاورزی، تغذیه حیوانات، صنایع شیمیایی، صنایع پلاستیک و فرآورده‌های کاغذی، رنگ‌سازی و داروسازی دارد.
به گفته محقق طرح، این روش در صنایع متالورژی چون صنایع مس، روی و سرب، نفت، گاز و پتروشیمی، نیروگاه‌های زغال سنگ سوز و سایر صنایع مصرف‌کننده سوخت‌های فسیلی کاربرد دارد.


21 بهمن 1396 / تعداد نمایش : 1621